Skip links

Rens van Hal


“Je kan een mooi gebouw hebben, maar als niemand er in kan werken, heb je er niks aan.”

Rens adviseert momenteel organisaties op het gebied van vastgoed, huisvesting en werkplekconcepten. In zijn vrije tijd is hij hartstochtelijk bergbeklimmer. Een opdracht ziet hij dan ook als een tocht waarop hij zijn cliënten meeneemt. Als een berggids, zeg maar.

Een van de meest in het oog springende competenties van Rens is zijn analytisch vermogen (“op de Kunstacademie werd me dat vaak verweten, maar in de loop der jaren heb ik er toch een hoop plezier aan beleefd”). Maar bovenal vindt Rens dat een gebouw moet passen als een jas. Pas als hij dat voor elkaar heeft, is hij tevreden.

Tara Moorman


“Wat wil je gaan doen in die ruimte? Dat moet de eerste vraag zijn.”

Tara heeft van nature een open houding. Communiceren is dan ook bepaald geen probleem voor haar. Van Raad van Bestuur tot architect, van aannemer tot schoonmaakploeg. Oftewel; van opdrachtgever tot gebruiker, want die laatste wordt niet altijd volledig meegenomen in het traject. Dus daar wil Tara dan graag de tolk voor zijn.

Het halen van de deadline van een haastklus geeft haar een kick, maar het begeleiden van een project van helemaal nul tot aan de kleinste puntjes op de “i”, daar gaat haar hart ook echt sneller van kloppen!

Tom Burgers


“Net dat kleine beetje buiten de lijntjes kleuren.”

Een duizendpoot kun je hem ook wel noemen. Van voetbal tot golf en van herhuisvesting tot procesoptimalisatie – Diversiteit is waar Tom van houdt, zowel tijdens werk als in zijn vrije tijd. Hoe meer hij kan leren en hoe meer ervaring hij kan op doen, des te beter eigenlijk. ‘Wat kan sneller en effectiever?’ en ‘hoe pakken we dit net even anders aan?’ zijn vragen die Tom altijd stelt tijdens een opdracht. Nadat hij het vertrouwen van de opdrachtgever heeft gewonnen, is hij op zijn best wanneer hij een proces zo efficiënt mogelijk kan inrichten. En dan het liefst op creatieve wijze. Want het voor de hand liggende pad bewandelen is ook zo saai, toch?

Helen de Baat


“Dat het goed blijft gaan als ik weer weg ben, dat zie ik als mijn taak.”

Net als haar collega’s bij HWRK is Helen een veelzijdig consultant. Wat haar onder andere typeert is het belang dat ze aan ze hecht om haar opdrachtgevers onafhankelijk van haar te maken.

Maar ook dat dingen die ingewikkeld lijken, ineens verrassend simpel worden als je hier met Helen over praat. En dat ze dingen graag vanuit een andere invalshoek bekijkt, waar dan weer creatieve oplossingen uit voortkomen.

Niemand weet alles, maar iedereen weet iets. Als je al die “ietsen” bij elkaar brengt, kunnen mooie dingen gebeuren. En dat is nou net waar Helen op in zet.

Hilde Benning


“Ik krijg iedereen mee voor het gewenste resultaat.”

Na enkele jaren in het buitenland te hebben gewerkt, gooide Hilde het roer om en besloot ze Facility Management te gaan studeren. Als afgestudeerde professional in dit werkveld heeft ze de drive gevonden om een wezenlijke en duurzame bijdrage te leveren aan de primaire processen van een organisatie. Een bijdrage waar de organisatie ook écht iets aan heeft, wanneer zij de deur uit loopt.

Kwaliteit, structuur en detail zijn begrippen die onlosmakelijk met Hilde zijn verbonden. In haar vrije tijd is ze sportief aangelegd en bokst ze regelmatig. Tijdens projecten weet ze met alle overtuiging mensen te enthousiasmeren om samen die stip aan de horizon te bereiken.

Lisa de Rijke


“Werken op een plek die werkt voor jou”

Werken met mensen, dat is waar Lisa gelukkig van wordt. Met mensen om tafel gaan zitten en dan samen tot een concept komen waar die mensen enthousiast van worden, waar ze energie van krijgen.

Dat betekent; luisteren, denken vanuit de gebruiker en vragen stellen, want Lisa is kneiternieuwsgierig. Wat heb jij nodig, wat werkt voor jou? Hoe gaan we het zo inrichten dat jij optimaal datgene kan doen waar jij goed in bent?
Vragen en dóórvragen, dóórzoeken, tot er een oplossing komt die niet gewoon goed is, maar optimaal!

Want waar het uiteindelijk op neerkomt voor Lisa: Als jij naar een plek komt om te werken, moet die plek ook werken voor jou.

Rosanne Strijker


Mijn onderzoek naar medewerkersbetrokkenheid in hybride werksituaties heeft mij een diep inzicht gegeven in het belang van een plezierige en stimulerende werkomgeving. Het realiseren van zo’n werkomgeving is een kwestie van vragen en dóórvragen.

Daarbij formuleer ik, samen met de opdrachtgever en de gebruiker, eerst het eindresultaat; wat hebben we voor ogen? Om dan van daaruit stapsgewijs terug te redeneren en de route stap voor stap in kaart te brengen.

Dat vraagt om een gestructureerde en analytische geest, maar ook om creativiteit. Analytisch om de vraagstelling te formuleren, en creatief om vervolgens met een oplossing te komen. En dan mensen te kunnen verrassen met een out of the box-idee, dat geeft veel bevrediging. Voor mij én voor de gebruikers.