Skip links

Rens van Hal


“Je kan een mooi gebouw hebben, maar als niemand er in kan werken, heb je er niks aan.”

Rens adviseert momenteel organisaties op het gebied van vastgoed, huisvesting en werkplekconcepten. In zijn vrije tijd is hij hartstochtelijk bergbeklimmer. Een opdracht ziet hij dan ook als een tocht waarop hij zijn cliënten meeneemt. Als een berggids, zeg maar.

Een van de meest in het oog springende competenties van Rens is zijn analytisch vermogen (“op de Kunstacademie werd me dat vaak verweten, maar in de loop der jaren heb ik er toch een hoop plezier aan beleefd”). Maar bovenal vindt Rens dat een gebouw moet passen als een jas. Pas als hij dat voor elkaar heeft, is hij tevreden.

Tara Moorman


“Wat wil je gaan doen in die ruimte? Dat moet de eerste vraag zijn.”

Tara heeft van nature een open houding. Communiceren is dan ook bepaald geen probleem voor haar. Van Raad van Bestuur tot architect, van aannemer tot schoonmaakploeg. Oftewel; van opdrachtgever tot gebruiker, want die laatste wordt niet altijd volledig meegenomen in het traject. Dus daar wil Tara dan graag de tolk voor zijn.

Het halen van de deadline van een haastklus geeft haar een kick, maar het begeleiden van een project van helemaal nul tot aan de kleinste puntjes op de “i”, daar gaat haar hart ook echt sneller van kloppen!

Els van Riet


“Je krijgt mij niet gauw gek.”

Verhuiscoach, projectmanager, interim manager. Chaosmanager, als het nodig is. Ervaren in zorg, onderwijs en kantooromgevingen. Els overziet het hele scala van wat nodig is om een werkplek beschikbaar te krijgen. En te houden. Haar kracht zit in de combinatie van breed overzicht en oog voor details, mensen en resultaten. Waar het natuurlijk niet bij blijft: die details verwerkt ze tot overzichtelijke informatie en planningen, die ze vervolgens met de mensen communiceert, om het uiteindelijk allemaal om te zetten in praktische en oplossingsgerichte resultaten.

Na een opdracht uitgezwaaid worden met een warme glimlach, in de wetenschap dat ze meer gedaan heeft dan de mensen zelf hadden kunnen bedenken, ontzorgen, daar wordt Els blij van.

Helen de Baat


“Dat het goed blijft gaan als ik weer weg ben, dat zie ik als mijn taak.”

Net als haar collega’s bij HWRK is Helen een veelzijdig consultant. Wat haar onder andere typeert is het belang dat ze aan ze hecht om haar opdrachtgevers onafhankelijk van haar te maken.

Maar ook dat dingen die ingewikkeld lijken, ineens verrassend simpel worden als je hier met Helen over praat. En dat ze dingen graag vanuit een andere invalshoek bekijkt, waar dan weer creatieve oplossingen uit voortkomen.

Niemand weet alles, maar iedereen weet iets. Als je al die “ietsen” bij elkaar brengt, kunnen mooie dingen gebeuren. En dat is nou net waar Helen op in zet.

Francette Rommens


“Als iets niet werkt, ga ik net zo lang door tot het wél werkt”

Uitdaging en variatie! Dat is wat Francette nodig heeft in haar leven. En dus werd ze Facility Manager. Met een passie voor procesverbetering; zo ontwikkelde ze tijdens haar studie al een verbeterplan voor de online klachtenprocedure van Burgerking.
Daarnaast heeft haar ervaring bij een servicedesk en in de horeca haar veel geleerd over mensen. Dat is dan ook Francettes primaire point of view: hoe beleeft een gebruiker een ruimte? Wat heeft een werknemer nodig om zijn of haar werk optimaal te kunnen doen?

En wat krijg je als je die twee eigenschappen combineert? Een Facility Manager die altijd vanuit mensen denkt en die alles wil verbeteren wat nog niet naar wens is.

Lisa de Rijke


“Als je doorvraagt, ontstaan er vaak spontaan andere inzichten.”

Facility Managers worden niet opgeleid, die worden geboren. Zoals Lisa bijvoorbeeld. Natuurlijk heeft ze haar HBO diploma, maar die drive om echt iets te willen realiseren voor haar opdrachtgevers, die zit in het bloed. Net als die discipline; niet rusten voor ze dat ook hééft gerealiseerd. En de neiging te vragen en dóór te vragen, om vervolgens met ideeën te komen waar haar opdrachtgever zelf nooit opgekomen zou zijn.

Niet zo gek dus dat Lisa voor haar stage terecht kwam bij HWRK. En niet zo gek dus dat ze daar na die stage nog steeds zit. Nu nog in de ondersteuning van haar collega’s, maar die Grote Verhuizing op eigen benen, die komt er aan natuurlijk.