Alles in huis om u uw organisatiedoelen te laten halen

Housing van HWRK

HWRK heeft de antwoorden op al uw vragen over vastgoed en huisvesting. Samen met u gaan we na hoe álles wat met vastgoed, huisvesting en facilitaire zaken te maken heeft het primaire proces van uw organisatie beïnvloedt, en hoe we het optimaal kunnen ondersteunen. Vervolgens krijgt u een praktisch advies op maat. We gaan altijd vlot, proactief en resultaatgericht aan de slag. Op deze pagina informeren we u specifiek over onze vastgoed- en huisvestingsdiensten. Neem contact op met HWRK, ook met al uw facilitaire vragen!
Housing

Breng uw vastgoed in kaart | overzicht en inzicht met de VID

Uw vastgoed kan een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van uw organisatiedoelen. Reden temeer om het overzicht te behouden in en inzichten aangereikt te krijgen over de kenmerken en de mogelijkheden van uw vastgoed. Precies dat geeft de Vastgoed Interventie Diagnose (VID) van HWRK. Op een kaart ziet u in één oogopslag waar de kansen en mogelijkheden liggen. De locaties om te houden, af te stoten of te herbestemmen – én hoe u uw vierkante meters efficiënter kunt gebruiken. Na een VID bent u klaar voor de toekomst en is duidelijk welk vastgoedvoordeel u kunt behalen.

De pluspunten van een VID van HWRK:

 • toont interessante informatie over verduurzaming, onderhoud, gebruik, kwaliteit en kosten van uw gebouw;
 • is een handig hulpmiddel voor maatschappelijk vastgoed zoals scholen, wijkcentra, sportaccommodaties en zorginstellingen met diverse filialen;
 • is een ideale opstap voor een strategisch vastgoedplan voor nóg efficiënter en duurzamer gebruik van de gebouwen.
Locatiekeuze: renovatie of nieuwbouw? | zekerheid en onafhankelijk advies
Heeft uw organisatie plannen voor uitbreiding, renovatie of nieuwbouw maar ontbreekt het u aan kennis of tijd om de ideeën concreet te maken? HWRK helpt u graag de juiste keuzes te maken. We lopen alle opties met u door en geven onafhankelijk advies. Zo kunt u een goede afweging maken wat de beste huisvesting is voor uw organisatie. Als u wilt, zoeken en vergelijken we geschikte locaties.
Programma van eisen (PvE) | meer tevreden gebouwgebruikers
Hoe moet uw huisvesting eruit komen te zien, waar moet het aan voldoen en wanneer zijn de gebruikers tevreden? Dat wordt glashelder als u ons een programma van eisen (PvE) laat schrijven. Veel van onze opdrachtgevers zetten onze ervaring met PvE’s in voor hun bouw- of renovatietraject. Wij inventariseren, analyseren en nemen alle belangen en wensen mee in het PvE zodat u een duurzaam gebouw krijgt en alle gebruikers exact weten waar ze aan toe zijn. De meerwaarde van een PvE van HWRK:
 • We stellen het PvE op in co-creatie met de gebruikers;
 • We vertalen de identiteit van uw organisatie in een voor uw organisatie kenmerkende huisstijl;
 • we vertalen alle wensen en eisen naar realistische, duurzame, technische specificaties;
 • we stellen een PvE op dat past binnen de kaders, zoals budget en planning.
Interieurontwerp | de juiste vertaling van uw identiteit en imago
Het gebouw en de werkomgeving zegt wie en wat uw organisatie is. Dat mag uitstraling hebben en moet aanvoelen als een thuis. Het vergroot het werkplezier en de productiviteit. HWRK heeft de creatieve vaardigheden in huis voor het interieurontwerp dat bij uw organisatie past en de begeleiding van de realisatie van a tot z. We doen dat binnen HWRK of in samenwerking met gerenommeerde architectenbureaus. Met ons facilitaire oog adviseren wij u niet alleen over het ontwerp maar ook over materiaalkeuze, logistieke indeling en exploitatie.
Verhuiscoördinatie | nieuw huis = nieuw thuis
Verhuizen moet snel en goed gebeuren om stagnatie van uw bedrijfsprocessen te voorkomen. U wilt te allen tijde voorkomen dat medewerkers last hebben van een verhuizing. Geef de complete coördinatie uit handen bij HWRK. Bij elk verhuisproject zoeken we altijd naar de juiste combinatie waarin we alle huisvesting- en facilitaire zaken meenemen. Uw organisatie krijgt niet alleen een nieuw huis maar komt ook thuis in dat nieuwe huis. Dáárom verhuizen met HWRK:
 • zo min mogelijk verstoring van uw primaire bedrijfsproces;
 • we houden rekening met alle housing- en facility-aspecten van uw organisatie;
 • het verhuisplan is altijd 100% afgestemd op de behoefte van uw organisatie;
 • we coördineren inrichting, schoonmaak en ingebruikname en regelen openstaande punten met leveranciers en aannemers;
 • zo nodig verzorgen we dat uw organisatie op locatie kan oefenen in de nieuwe situatie;
 • nazorg: aanvullende wensen, opmerkingen of verbeterpunten handelen we snel en adequaat af.

De HWRK Facility Scan

HWRK gelooft dat het voor elke organisatie mogelijk is om een werkplek te bieden die aantrekkelijk is voor talentvolle medewerkers. Ook voor organisaties die niet beschikken over een eigen facilitaire dienst of facilitair professionals. Speciaal voor díe organisaties ontwikkelde HWRK de HWRK Facility Scan. Met deze scan laat HWRK zien hoe uw facilitaire dienstverlening presteert en op welke onderdelen dit beter kan.

Tip HWRK kan snel een diagnose stellen en komt daarna met een maatwerkplan voor flexibele tijdelijke ondersteuning. Wij verzorgen de inrichting en organisatie van uw huisvesting én de facilitaire dienstverlening.

De balans tussen duurzaamheid en dynamiek

Een gebouw moet lang meegaan maar uw organisatie is altijd in beweging. Om voorbereid te zijn op de toekomst is het zaak de juiste balans te vinden tussen duurzaamheid en de dynamiek van groei en krimp. HWRK laat u de impact zien die de keuzes van vandaag hebben op uw exploitatiekosten en functionaliteit van morgen.

Tip Onze Vastgoed Interventie Diagnose (VID) is een goede manier om snel de huidige en toekomstige life cycle costs van uw gebouwenvoorraad te weten te komen.

Verhuiscoördinatie

De meerwaarde van HWRK bij verhuisprojecten is het gevolg van onze integrale benadering. Niet alleen stellen we het verhuisplan met de eindgebruiker op en voeren we het vervolgens uit, we kijken óók met een facilitaire blik naar de inrichting van ruimtes. Ook maken we kwartier, zo nodig oefenen we op de nieuwe locatie en we stemmen de facilitaire processen af op de nieuwe situatie. De organisatie krijgt een nieuw huis en komt thuis in dat nieuwe huis – en dat met zo min mogelijk verstoring van het primaire proces van uw organisatie.

Tip Een soepele verhuizing is uiteraard altijd het uitgangspunt. In de dynamiek kunnen altijd wensen, verbeterpunten en suggesties ontstaan. HWRK handelt die zo snel mogelijk na de verhuizing af met efficiënte nazorg. Daarnaast coördineren we opleverrondes en openstaande punten met leveranciers en aannemers.

Bekijk ook onze facility-diensten!

Werkplekconcepten ondersteunen activiteit-gerelateerd werken

Bij activiteit-gerelateerd werken zoeken medewerkers een werk- of overlegplek die past bij de activiteit die zij gaan doen zoals informeel overleggen, geconcentreerd werken of samenwerken. Vaste werkplekken verdwijnen in uw organisatie en dat geeft een heel andere dynamiek. Werkplezier en productiviteit blijven vragen om een goede, passende werkomgeving. Aan welk type werk- en overlegplekken heeft uw organisatie behoefte?

HWRK stelt een werkplekconcept samen dat precies past bij uw organisatie en flexibel inspeelt op eigentijdse eisen aan het werk en op activiteit-gerelateerd werken. We inventariseren de soorten en frequentie van de verschillende soorten activiteiten van de medewerkers en brengen dit overzichtelijk in kaart. Dit vormt de basis voor een nieuwe werkomgeving.

Tip Geen idee hoe uw ideale werkomgeving eruit moet zien? Laat u inspireren. We leiden u graag rond bij organisaties die succesvol zijn met de effectiviteit van hun werkplekconcept.

We vertellen u graag meer

Wilt u meer weten over HWRK en onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Of hebt u een concrete vraag of wens? Laat het ons weten en u hoort binnen één werkdag van ons.

© 2024 HWRK. Alle rechten voorbehouden.