GGD Brabant Zuidoost

GGD Brabant Zuidoost: ambulanceposten weer helemaal bij de tijd, een warm welkom bij de JGZ, en een coronateststraat

Project omschrijving

GGD Brabant Zuidoost (GGDBZO) heeft de huisvestingen van de Ambulancedienst aangepast op basis van het Spreiding en beschikbaarheidsplan van het RIVM. Kern is dat een ambulance maximaal 15 minuten onderweg mag zijn naar een incident. Naast de aanrijtijd beschrijft het plan ook een optimale indeling van standplaatsen en wagens.

Om de verbeteringsslag te maken bij GGDBZO, ging daar in januari 2018 een projectmanager van HWRK aan de slag. Zij schreef programma’s van eisen, huurde panden, nam deel aan bouwvergaderingen en begeleidde inrichtingskeuzes, verhuizingen en oplevering en overdacht van de oude locaties

Resultaat
Aanvankelijk telde GGDBZO negen ambulanceposten. Onze projectmanager heeft in nauwe samenwerking met alle betrokkenen bijgedragen aan:

  • Huur, aanpassing en in gebruikname van twee nieuwe VWS-posten. VWS staat voor ‘voorwaardescheppend’: als er onvoldoende ambulances op een bepaalde locatie aanwezig zijn, gaat een ambulance van een nabijgelegen post halverwege staan. Zo schept die ambulance de voorwaarde om zo snel mogelijk naar een adres in de omgeving te gaan.
  • De nieuwbouw van de locaties in Leende en in Eindhoven Zuid. Elk van deze nieuwe ambulanceposten is zeer duurzaam gerealiseerd met oog voor de toekomst: all electric, met een hoge isolatiewaarde, en voorzien van zonnepanelen op het dak. Locatie Leende, in gebruik sinds maart 2020, is volledig uit hout opgetrokken met minimale gebouwinstallaties en hoog bedieningsgemak. Eindhoven Zuid draait sinds 20 oktober 2020, heeft een geavanceerde gebouwinstallatie met warmteterugwinning en lage temperatuur-vloerverwarming. Het is een ambulancepost met plek voor zestien voertuigen en een regionaal opleidingscentrum.
  • Na de afronding van de renovatie van de locatie in Helmond zit onze opdracht erop.

We zijn meer dan trots op het resultaat en dankbaar voor de goede samenwerking met de ambulancemedewerkers, de teammanagers en de directie van GGDBZO.

Meer opdrachten voor de GGDBZO

Een warm welkom bij de JGZ
Huisvestings- en facilitair management voor integrale jeugdzorg

In juli 2019 werd de huisvestingsopdracht van de projectleider uitgebreid. Ze ging ook aan de slag voor jeugdgezondheidszorg (JGZ). JGZ-artsen en verpleegkundigen volgen kinderen van 4 tot 18 jaar in hun ontwikkeling. Zij maken gebruik van onderzoeklocaties in elk van de 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant.

Per januari 2021 wordt de integrale jeugdzorg ingevoerd en worden de consultatiebureaus voor kinderen van 0 tot 4 jaar aan de jeugdzorg van GGDBZO toegevoegd. Daarmee zijn er 37 locaties te beheren en komen 270 nieuwe collega’s in dienst van GGDBZO.

De projectleider van HWRK leidt het deelproject Huisvesting & Facilitair dat onder andere zorgt voor een warm welkom, het op orde hebben van de werkplekken en de facilitaire dienstverlening en de overname van huurovereenkomsten en huisvestingsbeheer. De GGD-huisstijl wordt aangebracht en waar mogelijk worden de locaties al ingericht op de integrale jeugdzorg van 0-18 jarigen en hun ouders. Hier werd een nieuw concept voor uitgewerkt in samenwerking met Puur Sang- interieurconcepten.

HWRK voerde het werk voor GGDBZO uit in opdracht van onze collega’s van Facility Sourcing.

Teststraat COVID-19
Inrichting van een coronateststraat

Begin mei 2020 zette de projectmanager Huisvesting & Materieel van HWRK de eerste teststraat voor GGDBZO op. Het bestaat uit een tent met twee teststraten en een unit voor medewerkers en materiaal, volledig beveiligd met cameratoezicht en inbraakbeveiliging. We konden rekenen op een goede samenwerking en medewerking van de gemeente Eindhoven, de veiligheidsregio en alle leveranciers.

Momenteel zijn er vier teststraten operationeel en zijn vierhonderd extra medewerkers ingehuurd en opgeleid als tester en bron- en contactonderzoeker. We zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan het belangrijke werk van alle GGD-medewerkers.

In de Volkskrant van 13 november verscheen In de teststraat is gezond verstand soms ver te zoeken, een verslag van een journalist die meeliep bij de GGDBZO.

Hebt u een soortgelijke wens of wilt u meer weten over deze opdracht? Neem contact met ons op.

We vertellen u graag meer

Wilt u meer weten over HWRK en onze diensten en wat wij voor u kunnen betekenen? Of hebt u een concrete vraag of wens? Laat het ons weten en u hoort binnen één werkdag van ons.

© 2024 HWRK. Alle rechten voorbehouden.